Wintertype? Absoluut (niet!!!)

april 22, 2008 at 8:06 pm (Overige)

De klok een uur terug, om 17:00 uur al donker buiten, de winterjassen hangen aan de kapstok en de winkels hangen vol met mutsen en sjaals. Ik moet toegeven, ik hou absoluut niet van de winter. Die kou vind ik vreselijk en ik lig toch liever op het strand dan dat ik binnen, met mijn neus gedrukt tegen het raam, naar buiten naar de regen kijk.
Sneeuw, natte voeten omdat je laarzen net niet tegen dat hondenweer bestemd zijn en de rode neuzen en oren zijn niet mijn favoriet.
Toch, ergens diep van binnen, vind ik het ook weer fijn dat de winter zich laat zien. Want wat betekent dat? Shoppen natuurlijk! Nieuwe jeans, een winterjas die je per se wil hebben terwijl je er al één van vorig jaar, en één van het jaar dáárvoor hebt hangen, en die heerlijke lange dikke trui met grote col die niet in je kast mag ontbreken. Als je de Hema binnenloopt, zie je de superleuke leren handschoentjes alweer liggen en de prachtige sjaals bij Pieces wil je er ook nog wel bij hebben. Hou ik dan toch meer van de winter als dat ik denk? Heerlijke warme chocolademelk met slagroom, de kerstdagen die er weer aankomen, maar vooral dagen lekker binnen voor de tv hangen, de deur niet uitgaan vanwege de dikke pakken sneeuw en de laatste modetrends checken in de nieuwste magazines die je thuis hebt liggen.

Heerlijk? Nee, want ik ben mezelf voor de gek aan het houden. Ik hou helemaal niet van de winter. De nieuwe collecties heb ik al in augustus ingeslagen en ben ik nu alweer op uitgekeken. Ik loop liever in leuke shortjes, rokjes en jurkjes dan in jeans, dikke maillots en winterjassen die zelfs de kou nog doorlaten. Ik hou niet van warme chocolademelk met slagroom en heb liever heerlijke cocktails op een terrasje. Binnen voor de tv hangen? Niks daarvan, heerlijk op het strand liggen zul je bedoelen om bij te bruinen! De laatste modetrends in je magazines checken kun je ook in het Vondelpark doen op je picknickkleed met een vriendin. En ik maak al helemaal geen woorden vuil aan sneeuw, want daar wil ik helemaal niet over nadenken.

Let it snow, let it snow, let it snow? Nee, let the sun shine zul je bedoelen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: