Wat doen die mensen zichzelf aan?

april 22, 2008 at 8:08 pm (Televisie)

Zingen? Heerlijk! In de auto, onder de douche, tijdens het koken, overal zal ik meebleren als ik muziek op heb staan. Vooral The Fray, James Morrison en Anouk doen het goed bij mij. Gelukkig heb ik een beetje zelfkennis en weet ik dat ik het absoluut niet kan. Als ik zing springen de ramen nog net niet stuk, en rennen mensen spontaan met hun vingers in hun oren weg uit mijn buurt. Mensen die aan Idols meedoen, missen dat beetje zelfkennis. Tuurlijk zitten er goede mensen tussen, maar 80% is zoals mij: mensen die zingen beter als hobby, en vooral binnenshuis, moeten houden. Of eigenlijk juist niet. Elke zaterdagavond om 20:00 uur stem ik de tv af op RTL 4. Na mijn werk zit ik in een joggingbroek, grote trui en mijn vriend naast me naar Idols te kijken. Dit jaar nog leuker dan voorgaande jaren, omdat ubernicht Gordon in de jury te vinden is. Ik hou van die vent. Maar toch vraag ik me elke week hetzelfde af: wat doen die mensen zichzelf aan?! De één is nog overtuigender van zichzelf dan de ander. Terwijl een jongen van 15 binnen zijn best doet en de jury met hun vingers in de oren zitten, staat een moeder buiten te vertellen hoe goed haar zoon wel niet is. Wil ze misschien zelf graag op televisie komen? Blijkbaar wel, want ze vertelt uitgebreid over haar collectie smurfen waar ze supertrots op is. Moet ze haar zoon gebruiken voor dit beetje aandacht?

Ook Annique van 23 denkt dat ze hip is, met haar grote gothicjurk en haar geschminkte masker op haar gezicht. Ze is nog maar net binnen of Gordon vraagt al waar haar bezemsteel is. Dat soort opmerkingen kan ze verwachten. Toch laat ze zich niet van haar stuk brengen en begint enthousiast te zingen. Vol overgave gooit ze haar gouden keeltje (ahum) open en komt er een geluid uit van jewelste. Gelukkig voor mijn oren, breekt de jury haar na een paar seconden al af en mag ze terug naar buiten naar haar bezemsteel zonder besvestiging dat ze door is. Zodra ze buiten is heeft de camera haar weer gevonden. Annique vertelt dat het Idols-avontuur helaas over is, maar dat ze zich 100% gaat richten op haar studie Geneeskunde. Ze leert de medische basiskennis om later mensen te kunnen genezen van hun kwaaltjes. Hopelijk kan zij zichzelf genezen van deze grote onzin.

Buiten zeggen de deelnemers altijd: “jammer dat ik zo zenuwachtig was, thuis gaat het altijd zo goed”. Waarom haalt niemand ze uit die waan? Gelukkig word ik er steeds op gewezen door mijn vriend, mijn ouders en mijn broertje dat ik niet kan zingen, zodat ik het beetje zelfkennis heb dat de deelnemers van Idols missen. Eerlijkheid duurt toch het langst, en beschermt de mensen tegen een grote fout. Hopelijk verzinnen die mensen een andere droombaan dan zanger/zangers, zodra zij zichzelf terug op televisie zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: