Sinterklaas vs Kerst

april 22, 2008 at 8:14 pm (Leven)


Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, danku Sinterklaasje. Ken je hem nog?. Zaterdag was het weer zover: de intocht van Sinterklaas. De goedheiligman is weer in het land en dat is goed te merken. Alhoewel de pepernoten al in augustus in de winkel lagen, worden er nu pas sinterklaasliedjes gedraaid op de radio. Ook worden de kinderen nu hyper omdat ze hun schoen weer mogen zetten. Elke avond vragen ze aan mama of de schoen met wortel weer bij de kachel gezet mag worden, en beginnen ze in volle borst te zingen.
De gidsen van de speelgoedwinkels liggen door hun hele kamer heen, gescheurd, op papier geplakt, kruisjes in de gids, de kinderen zijn tegenwoordig erg creatief. Als de kinderen eenmaal in bed liggen, gaan de ouders vol verwachting kijken naar wat hun kinderen hebben gemaakt. Hun hart slaat over. Het is tegenwoordig geen pop of lego meer. De kinderen willen computerspelletjes, Nintendo DS’en, PSP’s, noem het maar op. Daar gaat het welverdiende spaargeld weer.

Lijstje van nu.nl

Top 5 verlanglijst voor meiden 12-18 jaar
1. Bon voor kleding, schoenen, accessoires (72 procent)
2. Laptop (54 procent)
3. Nieuw mobieltje (46 procent)
4. Weekendje weg (45 procent)
5. iPod (42 procent)

Top 5 verlanglijst voor jongens 12-18 jaar
1. Laptop (48 procent)
2. Nieuw mobieltje (44 procent)
3. Playstation 3 / iPod (43 procent)
4. PSP (39 procent)
5. Xbox 360 (32 procent)

Dat Sinterklaas een echt kinderfeest is, is bekend (Oké oké, voor de meeste dan). De ouders kopen cadeautjes tot je er niet meer in gelooft. Daarna komen de lootjes en surprises maar vaak is dat ook na een paar jaar over. Was Kerst vroeger minder dan Sinterklaas, hoe ouder je wordt, hoe leuker je de kerstdagen gaat vinden. Cadeautjes voor elkaar kopen, gewoon weten wie cadeautjes heeft gekocht (de kerstman toch?) en gezellig met de familie bij elkaar.
Ja, ik vind de kerstdagen leuker dan Sinterklaas. De exacte reden? 5 december wacht ik vol spanning op Sinterklaas, maar rijdt hij mijn huisje voorbij (ben ik niet lief geweest dit hele jaar?). Rond de kerstdagen liggen er bij de kerstboom cadeautjes, waar óók mijn naam op staat. Hiep hiep hoera!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: