Nee, ik zag hem eerder!

april 22, 2008 at 8:12 pm (Mode)


Altijd al gedroomd van een Cavalli-item in je kledingkast? Dan was het vandaag je kans! In de grote filialen van de H&M in vier grote steden hing vandaag de collectie van Roberto Cavalli for H&M. Je hoort het goed: hing. Ik denk niet dat er nu nog iets hangt. Grote groepen tieners, jonge vrouwen, maar ook oudere vrouwen en mannen stonden al vroeg voor de deur te wachten. Iedereen vroeg aan me of ik ook ging. “Als modefreak moet jij zeker ook wat bemachtigen van Roberto Cavalli?” Nee nee nee! Ik ga niet meedoen met die gekte. Het is en blijft H&M, en ga echt niet veel meer betalen omdat er Cavalli op het etiketje in je nek staat. Een babydoll voor 80 euro en een jurkje voor 200 euro. En dat allemaal voor een H&M-kledingstuk. Want ja mensen, dat blijft het gewoon: H&M. Als je een echt designeritem wilt hebben, zul je moeten sparen en naar PC Hooftstraat gaan met je dikke portemonnee.

Maar goed, ik dwaal af. Grote groepen mensen stonden voor de deur te wachten om de H&M te bestormen zodra deze open ging. Om 10 uur was het dan zover, de deuren waren nog maar een kiertje open of de hordes mensen stormen de H&M binnen. Hopelijk zijn er geen verkopers gewond geraakt. Binnen een paar minuten, hooguit 10, waren alle rekken leeg! He-le-maal leeg! Wat een freakshow. Vrouwen stonden te graaien, te gillen, te krabben, te vechten, en dat allemaal voor een item van Cavalli. Er werden dingen geschreeuwd als: “Ik heb deze jurk in een S, wie wil hem ruilen voor een M”, tot “Nee, ik zag die blouse als eerste en wil hem dan hebben want ik heb er het meeste recht op”.

De eerste dingen verschijnen alweer op Marktplaats. Verschillende mensen namen meerdere dezelfde jurkjes mee, omdat “dat voor vriendinnen was”. Yeah right! Dingen worden op Marktplaats verkocht om winst te maken. Lullig voor de mensen die de hele ochtend hebben staan wachten en niks hebben bemachtigd. Moeten hun via Marktplaats het driedubbele bedrag gaan neerleggen voor die ene babydoll die ze wilden hebben? Vanavond krijgen ze nog één kans. Om 23:59 zal de H&M onlineshop de collectie beschikbaar stellen, en wordt het klikken tot je een muisarm hebt.

De cameramensen die er waren hebben supergoede beelden. De hysterische mensen, duwend, trekkend, gillend, op beeld. Vanavond zal het in alle nieuwsprogramma’s worden uitgezonden. Hopelijk schamen de mensen als ze henzelf terugzien. Want hoe je het ook went of keert, het blijft een H&Metje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: