fashionvictim of fashionlover?

april 22, 2008 at 8:03 pm (Mode)

“Nee, dat moet je echt niet kopen!”
“Huh, dat is toch al lang uit?”
“Pff, loop je met iets dat uit de mode is?”
“Je hebt een modesite en je loopt met iets dat niet meer in is?!”

Dit zijn zinnen die ik dagelijks om mij heen hoor, maar zeg nu zelf: waar slaat het precies op? Wat is mode? Wat is hip? Wat zijn trends? En moet iedereen dingen dragen dat in de mode is? Daar lijkt het wel op.
Neem nu als voorbeeld Uggs. Drie jaar geleden was het “in” en liep iedereen op die pantoffels. Het jaar daarop kon je je niet meer in die dingen vertonen. Maar waarom niet? Omdat winkels het niet meer verkopen en het vorig jaar al hip was. De tijd van de Uggs was he-le-maal voorbij. Dit jaar is het weer een ander verhaal. Veel mensen trokken begin augustus hun (echte,”“want in neppe kun je je echt niet vertonen, is zo not done!” zullen veel mensen zeggen) Uggs weer uit de kast. Gelijk kwamen de sneloordelende mensen weer uit hun schulp gekropen. “Uggs, dat is toch iets van twee jaar geleden?”, “Uggs zijn echt niet hip, die tijd is geweest”. En dat zijn vaak de mensen die er twee jaar geleden ook op liepen, maar met de mode meelopen. Ze hebben de Uggs ver weggestopt achter in hun kast omdat niemand er meer op loopt en het nergens meer verkocht wordt.
Is Nederland zo’n land dat achter de laatste trends aanloopt? Ja, want als je je nu in je jeans met flare pijpen vertoont, draait iedereen zijn hoofd om. Halloooo, wijde jeans zijn zo 2006, we leven in 2007, skinny jeans zijn de mode van nu!

Nederland een koude kikkerland? Nee, Nederland met hun koude kikkermensen die zonder nadenken in hun skinnyjeans, tuniekje, pumps of vintage laarzen de laatste trends achterna lopen. En ja, ook ik doe mee aan deze gekte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: